Task Mei - 2017
Image
Blog: "Toetscoördinator of Manager SCB?"
Bij civieltechnische projecten is de Contractmanager namens de Opdrachtgever ‘de baas’ over het contract en de Toetscoördinator is op zijn beurt ‘de baas’ over de toetsstrategie en bijbehorende toetsen. In de praktijk ligt de rolverdeling wat genuanceerder. Er bestaat veel overlap in taken, maar niet in verantwoordelijkheden. Kan de taakuitvoering dan niet efficiënter worden ingevuld? En is de scheiding in verantwoordelijkheden wel bevorderlijk voor het project? Is er wellicht winst te behalen in het inzetten van ieders talent? In dit artikel belicht Pierre Vullings, Projectconsultant TASK, zijn visie op dit vraagstuk op basis van de volgende stelling:

"Verantwoordelijkheden m.b.t. de naleving van Contractbeheersing weghalen bij de Contractmanager komt ten goede voor het project"

Lees verder >
Image
Projectbezoek: het Walradar-systeem
Somia Marchouh, Projectconsultant van TASK, adviseert Rijkswaterstaat West-Nederland Noord op het gebied van Omgevingsmanagement. Ze doet dit op drie verschillende projecten, waaronder het project Walradar Noordzeekanaal. Nu het project zich in de onderhoudsfase bevindt, is er voor Somia een andere rol op het project weggelegd. Tijd om eens langs te gaan bij Somia!

Lees verder >
Image
Lessen van OMA
OMA (Opstelterreinen Metrovoertuigen Amsterdam) is niet meer. Of nou ja, bijna niet meer. Ze kijkt terug op een mooi leven en wil ons op de valreep nog een paar lessen meegeven. Dat was het verhaal dat Projectmanager Felix Paleari (TASK) vertelde in het laatste PMT van het Projectencentrum. Op verzoek deelt OMA nog één keer haar wijze lessen met ons.

Lees verder >
Image
Omgevingsmanagement bij waterschappen?
Waterschappen zetten steeds meer in op omgevingsmanagement. Zeker bij grote projecten wordt omgevingsmanagement ingezet om draagvlak te creëren, omgevingsgericht te werken en de belangen van betrokken stakeholders te borgen. De wijze waarop omgevingsmanagement wordt ingezet is divers (IPM vs traditioneel). TASK zet in op een onderzoek om inzicht te brengen in wat de achterliggende gedachte is van de waterschappen om te kiezen voor een bepaalde vorm.

Lees verder >
Image
TASK bestaat 20 jaar
In februari 1997 is TASK opgericht. In 20 jaar tijd heeft TASK veel ontwikkelingen meegemaakt met één centraal thema: "bouwen op mensen". Tijdens ons jaarlijkse ski-uitje met het personeel interviewt projectconsultant Silvia Burger onze twee directeuren: Martin van de Kamp en Geert Kotter.

Bekijk filmpje >
Actuele vacatures
Adviseur Projectbeheersing
Omgevingsmanager
Toetscoördinator
U ontvangt deze e-mail als relatie van TASK.
Bekijk online | Profiel wijzigen | Afmelden